October 14th, 2007

Bloglama ve Yorumlar

Bloglama iki yönlü bir sokak gibidir; siz yazılarınızı hazırlayip blogunuzda yayınlarsaniz, okuyucularınız ise yorum bırakırlar. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız siz de yorum bırakabilirsiniz veya sorularınızı yöneltebilirsiniz. Okuyucularınızdan gelen yorumlara kısa veya optimum uzunlukta cevaplar vermeniz kesinlikle sizinle okuyucularınız arasında gelişen dialoğun çok önemli bir parçasıdır.

Okuyucularınıza cevaplar verin. Bazen size yöneltilen soruların cevaplarını bilmeyebilirsiniz. Önemli olan nokta okuyucularınızın sorularına cevaplar bulabilmelisiniz. Bu sizin faydanıza olacaktır.

Bir blog sahibi kendi blogu üzerinden genelde okuyucularını bilgilendirirken aynı anda gelişen karşılıklı dialoğun sonucu olarak, kendisi de okuyucularından birşeyler öğrenir.

Bloglama herkese açık bir arena gibidir Bilgilerin buluştuğu bir alan. Çoğu zaman öteki blogcular bir takım yeni bilgilere ulaşmak için öteki websitelerini araştırırlar. Haliyle bu insanlar sizin de blogunuza bakip sorularına yanitlar arayacaklardir. Bir önemli nokta da okuyucularınız birbirlerine de yorum bırakabileceklerdir.

Ne demiştik, bloglama iki yönlü bir sokak gibidir.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.